Bydlím na vesnici a jistě všichni víte, že na vesnici má mnoho lidí zvířata. My máme opravdu hodně hospodářských zvířat. Na tom by nebylo vůbec nic špatného, ale nejhorší je, že jak jsme na vesnici, tak tady máme opravdu spoustu myší. Přiznám se, že absolutně nevím, co s tímhle mám dělat. Mám je téměř všude. Naposledy jsem si všimla, že mi opravdu hodně rozkousali sedačku. Ani nevíte, jak jsem z toho byla naštvaná. Opravdu jsem měla z toho nervy. Byla jsem nešťastná, protože jsem se nemohla myši doma zbavit. Chtěla jsem pořídit jed na myši, protože takhle doma bych myši mít rozhodně nechtěla, aby mi myši ničili mé bydlení, takové bydlení, které jsem si renovovala úplně sama od základu.

Musím koupit pastičky na myši.

A také jsem na to byla sama, není tady bydlím se synem. Musím uznat, že když mi potom bratr řekl, že nemám vůbec používat jed na myši, že klid někam zaleze a začne smrdět, tak jsem mu dala za pravdu a pořídila jsem si několik pastiček na myši. Jenomže nejhorší na tom bylo, že mi nedošlo, že mám doma kočku. Tedy, věděla jsem o tom, ale vůbec by mě nenapadlo, že se moje kočka si chytí do pastičky na myši. Opravdu už jsem byla v šoku. Můj kocour opravdu tak hodně si stěžoval, tak brečel, že ho bolí tlapka, že mi ho až bylo líto. Jenomže nechat si doma nějaké myši, to ani náhodou.

Doma myši nechci.

Takže jsem to nakonec udělala doma, tak abych měla čisté a klidné bydlení, že jsem vždycky natáhla pastičky přes noc a kocoura jsem zavřela do obýváku. Bylo mi ho líto, protože tam zase celou noc naříkal, ale musela jsem to vydržet. Během týdne jsem nachytala asi sedm nebo osm myší. Když jsem tohle viděla, tak jsem se styděla sama za sebe, jaký nepořádek jsem to měla doma, přitom doma nenechávám vůbec žádné zbytky potravin a všechno mám v dózách. Tam se rozhodně žádná myš nedostane, ale i tak nechápu, jak se všechny myši mohou držet. Jenom u mě třeba vedle k bráchovi vůbec nejdou. Čím to asi může být, že mám lepší bydlení?